klepelen

Klepelen: dé oplossing voor terreineffeningen bodemverrijking in één klap

STERK IN KLEPELEN

Plekken in tuinen of parken die niet op regelmatige basis onderhouden worden, geraken na verloop van tijd overdadig begroeid. Met onkruid, stugge grassen, opschietende struiken, wilde bloemen enz. Een dergelijk terrein opkuisen of eventueel klaarmaken voor nieuwe aanplantingen of andere activiteiten is erg arbeidsintensief en vraagt veel tijd als u dat zelf wil doen. Bij Van Bruwaene-Kindt kunnen wij die klus voor u klaren door het terrein te klepelen met een speciale klepelmaaier.

Klepelen bestaat erin om al het maaiafval van takken en grassen te vermalen tot kleine snippers.

Waarna er twee opties zijn:

  • Ofwel laat u dat materiaal gewoonweg op de grond liggen. Het organisch materiaal zal composteren en langzaamaan zullen alle voedingsstoffen in de grond dringen.

  • De tweede optie is aangewezen bij zware of dichte grond die niet meteen toelaat om zonder meer opnieuw te bewerken. In die situatie kunnen onze medewerkers het maaiafval infrezen zodat de bodem luchtiger wordt en alle sappen nog makkelijker in de grond insijpelen. Die laatste werkwijze biedt dus twee voordelen: verluchting én verrijking van de bodem.

Klepelen Lichtervelde
press to zoom
Klepelen Lichtervelde
press to zoom
Klepelen Lichtervelde
press to zoom
Klepelen Lichtervelde
press to zoom
1/1

HEEFT U EEN TERREIN LIGGEN DAT EEN BEHANDELING MET ONZE KLEPELMAAIER WEL KAN GEBRUIKEN?

Bel ons dan gerust! Bij Van Bruwaene-Kindt werken wij voor particulieren, bedrijven en openbare besturen in heel België.